Purmerendse Kung Fu Open Nederlands Wushu Kampioenschap

Purmerendse Kung Fu top ijzersterk in Open Dutch Wushu Championship

Morgan Frerejean, Yannick van Amsterdam en Dan Mihai Radulescu van Danla Shaolin Gongfu streden afgelopen weekend in het Open Dutch Wushu Championship in Hoensbroek, Limburg tegen sporters uit Groot-Brittannië, Duitsland, België, Spanje, Tsjechië, Zweden, Frankrijk, Roemenië, Zwitserland en Nederland. Daarbij behaalden zij 4 medailles: tweemaal brons, eenmaal zilver en eenmaal goud.

Dan Mihai behaalde bij de volwassenen een mooie derde plek met Jianshu, een vorm waarbij een jian (dunne zwaard) wordt gebruikt. Yannick bemachtigde een zilveren medaille met zijn speervorm in de categorie 16-18 jaar.
Morgan deed in dezelfde leeftijdscategorie mee en behaalde goud met Xiao hong quan, een traditionele vuistvorm. Ook behaalde zij een bronzen medaille met jian.

Het is de eerste keer sinds 2019 dat het Open Dutch Wushu Championship plaats vond. Voor die tijd werd het toernooi tweemaal per jaar georganiseerd. Daardoor trekt deze wedstrijd in Hoensbroek grote namen uit heel Europa.
De verwachting is dat de volgende editie eind 2023 is. Danla Shaolin Gongfu hoopt dan weer een mooie groep sporters naar Hoensbroek mee te kunnen nemen.